keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Jännitystä puikoissa

Kyllä, nyt on jännitystä ilmassa. Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Lankamessuille Saksaan maistelemaan neulemaailman menoa! Ihanaa, jännää ja olo odotusta täynnä!

Matkalle lähtiessä on tietenkin tärkeää, että mukaan pääsevä neuletyö on valittu huolella... sitä tulee neulottua tälläkin reissulla autossa, lentokentällä, lentokoneessa ja junassa. Neulevaihtoehdot ja langat käyvät läpi omat pääsykokeensa, ja lopulta matkaan valikoituu kaikkein sopivin juuri tälle matkalle. Puupuikot ovat tietenkin ainoa oikea valinta, joka läpäisee kaikki tarkastukset (ja onneksi ne ovat ehdottomat lempparini!). Kerä ei saa olla liian suuri, mutta sellainen, että se riittää, kunnes matkalaukusta saa uuden kerän. Ja ensimmäiset kerrokset on jo neulottu, että työ alkaa hyvillä mielin kotipihalta startatessa.

Niinpä, siinä tärkeimmät pohdinnat matkalle lähtiessä. Kun neuleasiat ovat kunnossa, muutkin asiat hoituvat hyvin. Ja sitten voi alkaa pyöritellä ajatuksissa lähestyvien messujen ihmeitä ja uutuuksia. Niistä sitten myöhemmin =)

Ja tässä vielä - tadaa - mukaan pääsevät langat!


keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Pöllöilyä Pyöröpuikossa

Täällä näppäimistön takana onkin tällä kertaa Henna - olen suorittanut työharjoittelua täällä Pyöröpuikossa jo pari kuukautta. :)

Tinnan kanssa mietimme keväistä ilmettä liikkeelle ja näyteikkunalle. Siitä lähti idea afrikankukista tehtyyn pöllöön,jonka ohje löytyy Ravelrystä

Langaksi valikoitui ihana puuvillalanka Catania, joka jo värivalikoimansa takia soveltuu hyvin näihin afrikankukka-eläimiin. Miunoma ajatusmaailma on vähän niin, että mitä värikkäämpi niin sen parempi! Koska Catania on merseroitu ja tiukkakierteinen puuvillalanka, sitä oli ihana virkata. Olen jo muutaman Heidi Bearsin ohjeella tehtävän virtahevon ja hevosen tehnyt, joten pöllön tekeminen oli jo tuttua ja erityisen mukavan projektin siitä teki palojen vähyys. Useimmiten nämä afrikankukka-elukat ovat usean kymmenen palan kokoisia. Pöllöön meni paloja alle parikymmentä. 

Tätä pöllöä voi tulla ihailemaan liikkeelle ;)

Kevätterkuin Henna


sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lämpöä kevääseen

Ihanan pehmeä, lämmin ja nopsa - täydellinen lanka siis tämä Debbie Blissin Paloma. Mitäs muuta voi olla, jos saa koostua niinkin ihanista materiaaleista kuin baby-alpakka ja merinovilla?

Kaulani tuntuu keräävän kaiken viileän, mitä ympäristössä on ja siksi erilaiset huivit ja kaulurit ovat suosikkejani. Kovin karheat materiaalit eivät kaulalleni kuitenkaan pääse ja niinpä hyllystä valikoitui ihana Paloma.

Tämä valepatenttineule on todella nopea tehdä kympin puikoilla ja siihen riittää 2 vyyhtiä lankaa. Koristukseksi huivi sai ihanan kookosnapin - täydellinen kokonaisuus kevätkylmiä vastaan!

Ohjeen löydät täältä =)