sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lähilankaa!

Keväällä sain puotiin mieluisan vieraan ja kyselyn kiinnostuksesta lähellä tuotettuun kotimaiseen lankaan. No, tottakai mielenkiintoa oli ja jäin odottamaan kehräyksen tuloksia. Mikäs sen mukavampaa kuin saada suomenlampaan villasta tehtyä lankaa, joka on kaiken lisäksi tuotettu ihan tässä lähellä.

Langat valmistuivat ja saapuivat meille. Niinpä meillä on nyt ilo esitellä Ruunharjun villalanka.
Ruunharjun tila sijaitsee Lappeenrannan lähellä Nuijamaalla Ruokolan kylässä. Tilaa pitävät Piia ja Jani. Tilalla on nelisenkymmentä uuhta ja keväällä syntyneet reilut 50 karitsaa ja määrä olisi kuulemma vielä kasvamassa, kunhan uusi lampola tulevaisuudessa toteutuu. Riittää villaa siis jatkossakin! Keritty villa on kehrätty Mikkelin lähellä Pirtin kehräämössä eli kauas ei ole villa / lanka silloinkaan reissannut.

Sain keväällä viestin Piialta, jossa hän kertoi Ruunharjun tilasta. Silloin Piia toivoi myös lämpimiä ilmoja, koska kerityt lampaat ovat kuulemma vilunarkoja ja hienohelmoja ennen kuin tottuvat taas nauttimaan ulkoelosta. Kesäm lähestyessä loppua tiedämme jo, että tämä kesä on siis ollut kova koulu hienohelmoille, mutta eiköhän ulkoelämä ole silti maistunut laumalle!

Nyt kannattaa tulla puotiin ihastelemaan Ruunharjun lähilankaa, jota löytyy meiltä kahden paksuisena (2- ja 3-säikeisinä). Samalla pääset tuoksuttelemaan lankoja, jotka vielä varovaisesti muistuttavat alkuperästään lampaan lämmikkeenä. On se vaan hienoa, että lampailla kasvaa villaa, josta mekin saamme nauttia monissa muodoissa!


                                                           Jos olet katsonut Outlander-sarjaa, olet ehkä huomannut
                                                           ihanat keepit ja huivit? Ajattelin toteuttaa itselleni
                                                          Outlander-tyylisen lämmittimen harteille näistä langoista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti